Spylebil

Spyling av tette vann- og avløpsrør i Oslo og Viken

Har du tette rør av skitt, is eller annet så spyler vi røret åpnet igjen med høytrykk. Vi har biler og utstyr for alle dimensjoner i private avløpsrør. Kontakt oss for spyling av tette rør, eller rett og slett for og vedlikeholde rørene dine! Gå til bestillingsskjema.

Vedlikehold av rør og avløp

Vedlikeholdsspyling

Så bra at du velger å lese litt om vedlikeholdsspyling! Dette betyr antakelig at du er en person som skjønner at det lønner seg å være føre var. Som regel klikker ikke folk seg inn på sidene våre om høytrykksspyling før det er skikkelig krise. Og da er nok ikke vedlikehold første prioritet, for røret er jo allerede tett! Derfor er vedlikeholdsspyling absolutt noe du bør lese litt om, spesielt hvis du har opplevd at rørene dine blir tette gjentatte ganger.

Hvorfor får du egentlig tette rør?

De aller fleste blokkeringer i rørene som oppstår akutt, kommer som følge av manglende eller dårlig vedlikehold. Avløpsrøret ditt kan faktisk bli tett av helt vanlig bruk over lang tid.

Det du skyller ut i vasken og dusjen inneholder både fett, såpe, hår og matrester. Sakte, men sikkert, vil noen av disse stoffene feste seg som avleiringer på innsiden av avløpsrørene, og gjøre at rørene blir trangere og trangere innvendig. Til slutt er det ikke mye som skal til før det blir helt tett, og da kommer alt avløpsvannet plutselig ut igjen… som regel på et helt feil sted.

Slike episoder kan gi store skader på bolig og interiør, og det kan koste mye tid, penger og energi å utbedre.

Vi får ofte fortvilede henvendelser om tette rør hvor vi må stille opp og utføre krisespyling. Da kommer vi selvsagt så raskt vi kan, for å spyle vekk en konkret propp som har bygget seg opp over tid. Det er så klart fint å kunne hjelpe til med dette – men vi foretrekker helst å gjøre vedlikeholdsspyling, om vi kunne velge. Dette sparer nemlig både verdier, tid og frustrasjon. Jevnlig vedlikeholdsspyling kan  være en liten pris å betale, i forhold til beløpene som kan oppstå ved skader fra akutt tette rør eller tett avløp.

Vedlikehold er vinn-vinn, for både deg, oss og miljøet!

Hva innebærer en vedlikeholdsspyling?

Det ligger vel kanskje i navnet – vi vedlikeholder ved å rengjøre rørene ved grundig innvendig spyling. Dette utføres  med vårt profesjonelle høytrykkspyle-utstyr.

En typisk jobb kan starte med at vi først spyler fra sluk på bad, og avløpet der. Etter dette går vi inn på kjøkkenavløpet, og følger dette videre via stammer og bunnledning helt ut til det kommunale avløpet.

Hele denne prosessen skjer på mest mulig miljøvennlig måte, altså helt uten kjemikalier. Vi bruker kun rent vann under høyt trykk når vi jobber. Spesialutstyret for høytrykksspyling gjør at kjemikaler blir unødvendige. Spesielt gjenstridige avleiringer fjernes enkelt med varmt vann. Rørene blir skånsomt, men effektivt rengjort for alle avleiringer, på kort tid.

Fordeler med vedlikeholdsspyling

Som ved annet vedlikehold, vil vedlikeholdsspyling forlenge levetiden på rørene betraktelig. Du vil få mindre behov for akutt hjelp av rørlegger, og kan sove godt om natten når du vet at potensialet for vannskader fra avløpet er minimert.

Etter å ha fått utført en vedlikeholdsspyling, vil rørene være like rene som den dagen de ble installert. Det vil si totalt frie for smuss og fettavleiringer, og null tilløp til lukt.

Er du føre var, vil ikke skadene oppstå i det hele tatt!

Kamera- og rørinspeksjon

Rørinspeksjon er en innvendig kontroll av vann- og avløpsledninger, der vi i Viken Høytrykksspyling bruker et vanntett kamera for å filme innsiden og undersøke rørene.

Når trenger du rørinspeksjon med kamera?

Dette er nok ikke det aller første vi gjør, om du har trøbbel med rørene. Men siden vi er en av få på markedet som har kamera MED spylefunksjon så er det Derimot et lurt valg om du har gjentatte problemer på samme sted, eller skal dokumentere en feil eller mangel samtidig som du skal spyle ut fortetning.

Hvis du for eksempel stadig må stake opp det samme tette røret, trass i at du er flink og tar en rekke forhåndsregler, da er det på tide å ta en skikkelig sjekk fra innsiden. En annen anledning til å benytte kamera i en rørinspeksjon, kan være om det oppstår et plutselig problem som det ikke er mulig å finne årsaken til. Da kan en kamerainspeksjon av rørene være gull verdt. En kamerainspeksjon av rørene kan også være et nyttig hjelpemiddel før kjøp eller salg av eiendom, hvor tilstanden til røropplegget er ukjent. Eller om vi skal dokumentere nye VA anlegg.

 

Prisliste

Tjenester Enhet Pris ekskl. MVA Pris inkl. MVA
Spylebil m/operatør (tett avløp, rør, toalett o.l.) Minstepris, inntil 1 time på stedet stk. 2 900,00 3 625,00
Rørinspeksjon/TV-kontroll ink rapport og video Minstepris, inntil 1 time stk. 3 900,00 4 875,00
Timetillegg Påløpt tid utover 1. time time 1 450,00 1 812,50
Vannsuger inkl. rengjøring Pr. oppdrag/arbeidsdag stk 890,00 1 112,50
Kjøretillegg Avstand over 50km tur/retur stk 400,00 500,00
Tillegg utrykning kveld og i helg** stk. 1 900,00 2 375,00
Overtidstillegg kveld og helg* time 580,00 725,00
Hjelpearbeider/Administrasjon time 925,00 1 156,25
Slamsuging m/operatør Inntil 1 time stk. Etter avtale Etter avtale
Timetillegg slamsuging time Etter avtale Etter avtale
Fakturagebyr stk 40,00 50,00